Betöltés alatt... Kérem várjon...

Hirlevél feliratkozás


Hírek, aktualítások

Áprilisi programok

Április 20. péntek - Kis Könyves Éj

header.jpg2018-ban is megrendezésre kerül a független könyvesboltok éjszakába nyúló programsorozata a Kis Könyves Éj!

Idén is részt veszünk ezen az országos eseményen és az alábbi ingyenes programokkal várunk Benneteket és főleg az iskolás korosztályt:

- Baley Endre költő rímfaragó és felolvasó estje
- Nagy Eszter írónő felolvasó estje
- Megismerhetitek a Vivandra kiadót, amiről tudni kell, hogy budaörsi és remek könyveik vannak minden korosztálynak a Pötty könyvtől a Kés a zajban kötetig
- könyves kvíz egész este, a helyes megfejtők között könyves ajándékcsomagot sorsolunk ki!

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

A 16 órakor kezdődő Mesedélután a Kis Könyves Éjtől függetlenül meg lesz tartva!

Április 28. szombat 9.00-13.00 - Hangtál workshop

Otthon is használhatod a hangtálakat! 

Egészség, harmónia és fejlődés- a Hangtálak használatával otthonodban is könnyedén elérheted! 

Pedagógusként tanítványaid rohanó napjait is könnyebbé teheted, ezáltal együttműködőbb csapattá is válnak!

Szülőként már a baba várás időszakában is használhatjátok a közöttetek kialakuló legbensőségesebb kapcsolatért, jobb alvásért, betegségek elkerüléséért, vagy gyorsabb gyógyulásért! 

Jelentkezni Kovács Tündénél kell a +36 20/353 6777 telefonszámon.


Átvevő pont lettünk! - a Mit kezdjünk az akaratosságal? című könyv esetében

bor-t-.jpgMegjelent Deliága Éva gyermekpszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus-meseíró közös műve.

A pszichológus-pedagógus szerzőpáros könyve kettő az egyben: szülőknek szóló, gyakorlatias szemléletű pszichológiai útmutató és óvodás-kisiskolás gyerekeknek szánt kreatív segítő mesegyűjtemény.

Deliága Éva évtizedes pszichológusi praxisa tapasztalatai alapján állította össze azt a módszercsokrot, amelyet már több száz család tesztelt és igazolt vissza. A dackorszakon is túlnyúló, óvodás- és kisiskoláskorban megnyilvánuló akaratosság szelíd feloldására szolgáló eszköztár kialakításánál figyelembe vette, hogy az eltérő személyiségű szülőknél és gyermekeiknél szituációtól függően más-más megoldás működhet.

Lovász Hajnalka finom humorral átszőtt, kalandos meséin keresztül pedig szimbolikus módon válik átadhatóvá az akaratosság, az ellenszegülés, a konfrontatív egymásnak feszülés békés feloldásának több módja. Lehetséges mintát kapunk néhány jellegzetes probléma kezelésére, amellyel sok szülő szembesül a mindennapok során. A pedagógus szerző nagy beleérzéssel és gyöngédséggel segíti a helyzetek empatikus megoldásában az olvasó felnőttet – és a mesék kis hallgatóját.

Dac, önfejűség, akaratosság, makacskodás? A gyerek nem akar reggel elindulni az óvodába, nem akar felöltözni, még maradna a játszótéren, könyörög a boltban valamiért? 

Minden helyzetre lehet empatikus, a gyermeket partnerként kezelő módszert találni. Bővítse Ön is eszköztárát, és örvendeztesse meg gyermekeit a zokni figurancsok kalandjaival, akik kedves, vicces történeteikkel garantáltan belopják magukat a gyerekek szívébe.

Most dedikált példányokat vehet át!

Fantazmagória gyerekkönyv-kihívás

Kihívás az olvasás megszeretéséért! Belevágsz? 

A Fantazmagória Gyerekkönyv-kihívás 2018-al vállalod, hogy idén (2018-ban) elolvasol 12 darab könyvet és nyerhetsz törzsvásárlói kártyát!

A játék lényege, hogy boltunkban átveheted az alábbi listát, amellyel vállalod, hogy elolvasol kategóriánként egy könyvet. A könyvről készült képet posztold az idővonaladon a#fantazamagóriakönyvkihívás jeligével, vagy a @Fantazmagóriakönyvesbolt linkkel és a listán pipálod magadnak az adott kategóriát. Ha ajánlót is írtok a könyvről, annak külön örülünk.

A résztvevők első sorban olvasni tudó gyerekek, de a facebookon a szülők segítségére is szükség lesz.

Minden hónapban a játékosok között kisorsolunk egy, 10% kedvezményre jogosító, törzsvásárlói kártyát! (A kedvezmény online és bolti vásárlás esetén is érvényesíthető.)

kihivas.jpg

Programok tavasszal

tatayossz.jpg

 

 

 

 

 

 

Április 14. szombat 10 óra Tatay Színház - A gomba alatt

Most Vlagyimir Szutyejev A gomba alatt című meséjének bábelőadás változatát hozzák el Nektek! 

Belépőjegy ára: 1000 Ft gyerekeknek, 500 Ft kísérőknek. (Jegyek a helyszínen elővételben is kaphatók.)

Időpont: 2018. március 24. (szombat) 10 órától
Cím: Fantazmagória könyvesbolt (2040, Budaörs Szabadság út 61.)

 

Berg Judit közönségtalálkozó

kollazs.jpg

Minden korosztály számára van története a Maszat-sorozattól kezdve a Cipelő cicákon, Két kis dinón és a Tökmagokon át, Panka és Csiribí történetein is túl egészen a Rumini-sorozatig, illetve Lenge mesékig!

Most élőben is találkozhattok kedvenc írótokkal!

Berg Judit 2017. szeptember 27-én meglátogat minket és rövid beszélgetést követően dedikálja számotokra könyveit.

Minden rajongót szeretettel várunk!

Belépés ingyenes!

Cím: 2040 Budaörs Szabadság út 61.

NYÍLT ÓRÁK 2017. szeptember 11-15. között

Meghirdetett foglalkozásaink bemutató órái a szeptember 11-i héten lesznek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első, ingyenes órákra.

A heti beosztást az alábbi képen találják, további részletek a www.fantazmagoria.hu főoldalának bal menüsorjában, valalmint a www.facebook.com/fantazmagoriakonyvesbolt oldalon az Események között.

fantazmag-ria-heti-beoszt-sa-szept-page-001.jpg

VIVANDRA KIADÓ KÖNYVEI

vivandra.jpgKevesen tudják, hogy van egy budaörsi kiadó, akik olyan szép és igényes könyveket adnak ki, mint a Szívmadár (Finy Petrától), az Én Nagypapám és az Anyukamesék, valamint a Liza és Micsoda sorozat, vagy olyan mélyre ható érzelmeket dolgoznak föl, mint a Ne bánts könyv, a Szeretlek könyv vagy a Halál könyv. A kicsik számára nyújt igazi szórakozást a Pötty könyv, valamint a legújabb "interaktív" kiadvány, a Pöttyjáték.

A Vivandra kiadónak köszönhetően mostantól A kockásfülű nyúl történetei is megtalálhatóak a polcainkon, nosztalgikus érzésekkel vehetjük kezünkbe ezeket a kis kiadványokat, melyek mindegyikáben két mese található. A másik régi kedvenc Marék Veronika Öcsi és Bátyó összegyűjtött meséi, amit most saját gyerekeinkkel is megismertethetünk. Ezeket és a többi szép kiadványt megtaláljátok a Fantazmagóriában! 

POZSONYI PAGONY SAROK A FANTAZMAGÓRIÁBAN

pagony-logo.jpgA Fantazmagória Könyvesboltban a Pozsonyi Pagony kiadó valamennyi kiadványányát megtalálod. A Pozsonyi Pagony kiadóként, csakúgy, mint gyerekkönyvesboltként, a minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve. Célja, hogy a gyerekek kezébe olyan könyvek kerüljenek, amelyek szövegileg, képileg egyaránt igényesek. Elsősorban kortárs magyar szerzőket és illusztrátorokat foglalkoztatnak, ugyanakkor igyekszenek bemutatni olyan külföldi szerzőket, illusztrátorokat is, akik Nyugat-Európában vagy Amerikában évtizedek óta ismertek és elismertek, Magyarországon azonban eddig nem jelent meg könyvük (például Eric Carle, Alona Frankel, Jill Tomlinson, Annie M. G. Schmidt). 
Könyveik korosztály tekintetében széles skálán mozognak: a legkisebbektől kezdve egészen a kisiskolás korig kínálnak olvasnivalót.
Szerzőik között tudhatják többek között Berg Juditot, Finy Petrát, Tasnádi Istvánt, Kiss Ottót, Bagossy Lászlót, Gimesi Dórát, Máté Angit, Gévai Csillát.
Illusztrátoraik, a teljesség igénye nélkül Marék Veronika, Bartos Erika, Takács Mari, Paulovkin Boglárka, Gyöngyösi Adrienn, Baranyai András, Agócs Írisz, Szegedi Katalin, Pásztohy Panka.
2007 és 2012 között minden évben Pagony-könyv nyerte el az IBBY Év Gyerekkönyve Díját (2007-Berg Judit: Rumini; 2008-Czigány Zoltán: Csoda és Kósza, 2009-Szijj Ferenc: Zöldség Anna; 2010-Bagossy László: A Sötétben Látó Tündér, 2011-Máté Angi: Volt egyszer egy; 2012-Tasnádi István: A kőmajmok háza), könyveik bekerültek az ajánlott olvasmányok közé.
A Pagony 2013-ban létrehozta a saját ifjúsági kiadóját, a Tilos az Á-t, hogy ne csak 0-12 éveseknek, hanem immár a 12 éven felüli kis- illetve nagy kamaszok kezébe is minőségi kortárs olvasmány kerülhessen.
A Pagony nevéhez fűződik az Aranyvackor független meseíró és illusztrációs pályázat létrehozása – ezzel is lehetőséget teremtve a kortárs gyerekirodalom szélesebb körű megismeréséhez. 

A Pagony célja nem más, minthogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás és a gyerekirodalomról való gondolkodás itthon is felnőtté váljék. Ennek megfelelően próbálják tenni a dolgukat: minőségi kortárs szövegeket minőségi illusztrációkkal kiadni, a magyar gyerekirodalom színe-javát minél többeknek megmutatni.

Forrás: Pozsonyi Pagony

A Pagony-könyvek folyamatosan bővülő kínálata az alábbi linkre kattintva érhető el:
http://fantazmagoria.hu/brands.php?brand=Pozsonyi-Pagony

 

A CSIMOTA GYEREKKÖNYVKIADÓ KÖNYVEI MEGÉRKEZTEK


A Csimota Könyvkiadó szinte teljes választéka a mai naptól megvásárolható a Fantazmagória könyvesboltban.

csimota-logo.pngA Csimota Könyvkiadó 2003-ban jött létre azzal az újító szándékkal, hogy fiatal, ám elismert szerzők műveit jelentesse meg, valamint, hogy a hagyományos irodalmi igényesség mellett felhívja a figyelmet a korai képi és vizuális nevelés fontosságára.

A kiadó megőrizve kezdeti lendületét a mai napig is a legprogresszívebb gyerekkönyvkiadónak számít a hazai piacon. Újdonságaival, koncepció könyveivel, nem csak a szakma elismerését vívta ki magának, de több kiadványuk mára már megkerülhetetlen klasszikussá vált.

A legelismertebb magyar szerzők; Tóth Krisztina, Varró Dániel, Böszörményi Gyula, Dragomán György, Lackfi János mellett kinevelt maga köré fiatal és tehetséges illusztrátorokat, akik mára már nemzetközi szinten is elismert alkotók; Kárpáti Tibor, Takács Mari, Rippl Renáta, Baranyai (b) András, Makhult Gabriella, Szulyovszky Sarolta…

Kiadványaikból nem egy jelent meg külföldi piacokon, hazai körökben pedig rangos társkiadókkal és együttesekkel dolgozott együtt; Magvető Kiadó, Egyszervolt.hu, Pozsonyi Pagony, Nemzeti Filharmonikusok, Sárik Péter Trió.

A folyamatosan bővülő kínálat az alábbi linkre kattintva érhető el:
http://fantazmagoria.hu/brands.php?brand=Csimota

 

A FANTAZMAGÓRIA MEGNYÍLT BUDAÖRS SZÍVÉBEN

A Szabadság út 61. szám alatt Fantazmagória néven kifejezetten gyerek-könyveket árusító bolt nyitott, ahol megtalálhatóak mind az új, mind a klasszikus kiadványok, a kedvenc mesék és érdekes foglalkoztatók. A bolthoz kapcsolódó helyiség különböző fejlesztő és szórakoztató gyermekfoglalkozásoknak ad otthont 2017. márciusától. Kövesd Facebook oldalunkat is, ahol folyamatosan friss információkkal szolgálunk foglalkozásainkról, az üzletünkben kapható kiadványokról és egyéb történésekről. Webáruházunkba folyamatosan töltjük fel a rendelhető kiadványokat, de emellett megtalálható valamennyi foglalkozásunk részletes leírása és a jelentkezési űrlapok is. Szeretettel várunk mindenkit a Fantazmagória birodalmában!