Betöltés alatt... Kérem várjon...

Hirlevél feliratkozás


Hírek, aktualítások

2019. februári programok

 

Viaszfestès Workshop

viaszfestes.jpgEncaustic Art Made by Yourself szervezésében

Gyere pròbàld ki milyen fantazmagòrikus dolgokra vagy kèpes!
A workshop alatt megismerkedhetsz ezzel az egyszerű, kreativ festèsi technikàval,amely soràn rajztudás nélkül, könnyen egyedit alkothatsz!
Jöhetsz egyedül, de lehet egy közös festès is a csalàddal.
Időpont: 2019.02.22. 16 òra
A tanfolyam helye, Fantazmahòria gyermekkönyvesbolt. (Budaörs, Szabadsàg ùt 61. )
Max. létszám: 13 fő
Ára: 3500 Ft/fő, ami tartalmazza az alkotások elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és az eszközök használatát.
Jelentkezni lehet: Mizik-Fiedler Piros
Tel: 06-30 469-0685 Email: piros@encaustic.hu
Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor keress bátran.

Állandó foglalkozások februárban

Hétfőnként 10 órától Gerinctorna Kelemen Annával
Hétfőn 16 órától jóga gyerekeknek

Kedd 16 óra Bátorít-óra 6-8 éveseken
Kedd 17 óra Bátorít-óra 9-10 éveseknek

Szerda 9 órától babatorna - kúszó-mászóknak
Szerda 10 órától tipegőtorna - már állni és járni tudó babáknak
Szerda 16 óra dráma ovisoknak (ehhez jelenleg nem lehet csatalkozni)
Szerda 17 óra Jóga-móka Lindával - ovis jóga

Csütörtök dráma óra 16 órától 1-3. évfolyamnak
Csütörtök dráma óra 17 órától 4-5. évfolyamosoknak
Csütörtök dráma óra 18.15-től 6-8. évfolyamosoknak

Pénteken kézműves foglalkozások váltják egymást - figyeljétek az oldalunkat

Pókember - Stan Lee emlékére

stan-lee-spiderman.jpgStan Lee, a Marvel univerzum megalkotója 95 évesen hunyt el 2018. november 12-én. A Fantasztikus négyes, az X-men, a Hulk, a Vasember, a Daredevil és a Doctor Strange képregényfigurák alkotójának emléke előtt tisztelgünk a Pókember című Sam Raimi rendezésében készült film vetítésével a Fantazmagória Gyerekkönyvesbolt nagytermében. A belépés ingyenes.

Az esemény facebook linkje:
https://www.facebook.com/events/968473453363178/
Kézműves műhely Gulyás Boglárkával

45480449-2222471374744519-3594148626089115648-n.jpgHavonta egyszer természetes anyagokból és változatos technikákkal egyszerű, de rafinált alkotásokat készítünk! Első sorban a 6-12 éves korosztályt várjuk!

Most "szívószálszövés" lesz!

A jelszó: "bagoly"! :D
Foglalkozásvezető: Gulyás Boglárka
Foglalkozás díja: 3500 Ft/fő (testvéreknek kedvezményes)

Kérjük jelezzétek, hogy tényleg jöttök. 
A foglalkozást minimum 4 fővel tartjuk meg.

 

 

 


Megjelent Nagy Eszter budaörsi írónő új könyve

regiidokkaracsonya-97519-zoom.jpgNagy Eszter Budaörsön él családjával és mindene az írás. Verseit, meséit 2016 márciusa óta folyamatosan közzéteszi Nagy Eszter mesevilága című oldalán és egy verseskötet után, tavaly októberben jelent meg első regénye A barátság címmel, amely az 1930-as évek vidéki Magyarországába repít vissza minket. Két kislány életén és barátságán keresztül ismerjük meg az akkori életet, szokásokat és magyar hagyományokat. A Barátság című könyv megjelenése utáni rengeteg biztató visszajelzés hatására a „Régi idők karácsonya” című kötetében újabb kedves történetekkel ismerkedhetünk meg.Vidéken, a régi időkben játszódó, nem összefüggő meséket hosszabb-rövidebb versek szakítják meg, közös bennük a hagyomány tisztelete, a szeretet és az elfogadás fontossága: olyan értékek, amelyeket mindannyian szeretnénk gyermekeinknek átadni. Eszter tapasztalt édesanya és mesélő: nosztalgikus írásai észrevétlenül segítenek nekünk ebben a kapcsolatteremtésben. 
A karácsonyi hagyományok világát játékosan bemutató műveket az írónő saját illusztrációi teszik még egyedibbé, szerethetőbbé. 
Ajánljuk a könyvet kicsiknek és nagyoknak egyaránt; ajándékcsomagoláshoz, fadíszítéshez, adventi naptárnézéshez, közös családi sütés-főzéshez, vagy amikor csak egy kis meghittségre vágyunk. Nem lesz szükséges, hogy kinézzünk az ablakon, mert érezni fogjuk a hópelyhes téli esték hangulatát.

A könyv a szerző magánkiadásában jelent meg és a felfokozott érdeklődés miatt az első kiadás "pillanatok alatt" el is fogyott. A Régi idők karácsonya nem kapható hagyományos könyvesbolti forgalomban. Megvásárolható a budaörsi Fantazmagória Gyermekkönyvesboltban és a könyvesbolt weboldalán.

 

 

Programok októberben

Október 26-27.: Budaörs Rajzfilmünnep

rajzfilmunnep.jpg

Az Országos Rajzfilmünnep rendezvénysorozata keretében Budaörsön is megrendezésre kerül a Rajzfilmünnep. A programokra a belépés ingyenes. A vetítések idén a Fantazmagória gyerekkönyvesbolt újonnan megnyitott nagytermében lesznek (Budaörs, Szabadság út 61).

Bővebb információk és programok az esemény Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/rajzfilmunnepbudaors

 


 

Kis játék!

 

 

Kis Könyves Éj 2018 Budaörsön

 

Mi az a Kis Könyves Éj?

 A Kis Könyves Éj már 7. éve a független könyvesboltok ünnepe. Aki szereti a könyveket, keresi a kis könyvesboltok különleges hangulatát, és felcsigázza egy könyves séta gondolata a tavaszi estében, mind velünk ünnepelhet. A független, kiemelkedő szakmai tudást és egyedi kínálatot felmutató könyvesboltok 2018. április 20-án saját stílusukhoz és vevőkörükhöz illő kulturális programmal várták látogatóikat kora estétől akár éjfélig. Idén ezen az estén közel 30 budapesti és vidéki könyvesbolt kínált tarka könyves programot kulturális intézetek, civil szervezetek részvételével. Budaörsön a Fantazmagória gyerekkönyvesbolt második alkalommal csatlakozott a rendezvénysorozathoz. (http://kiskonyves.blog.hu/)

Az Est programjai voltak...

17 órakor Baley Endre költő rímfaragó és felolvasó estjével kezdődött a program
Baley Endre indította az estét, aki nagyon ért a gyerekek nyelvén, mi sem bizonyítja jobban, hogy rögtön befeküdt egyikőjük mellé. Endrének több kötete jelent már meg, mind felnőtteknek, mind gyerekeknek ír verseket és prózát is. Negyedikes olvasókönyvbe is beválogatták írásait és a Kispárna zenekar sok költeményét megzenésítette.

Rövid beszélgetés következett a költői létről és az írásról, majd egyik verséhez keresték együtt a rímeket a gyerekekkel, több – főleg állatos versét – felolvasta nekünk. Kiderült, hogy szavalóversenyre az egyik költeményét adta elő egyik kislány, így ezt együtt osztották meg velünk.

Endre megmutatta a gyerekeknek, hogy a versek viccesek is tudnak lenni, mókás dolog a szavakkal játszani, rímeket faragni. Nagyokat nevettünk!

18 órától Nagy Eszter budaörsi írónő A barátság című könyvéből olvasott fel Bognár Anna színésznő a Szamárfül Projekt Társulat tagja. Jelenleg Budaörsön a Cerka Tinka és a Szürke Lord című gyerekdarabban látható. (http://www.latinovitsszinhaz.eu/hu/eloadasok/repertoar.html…)
A májusfáról szóló fejezetet választottuk, a felolvasást megelőzően beszélgettünk a májusfaállítás szokásáról: ki, kinek és miért is állított díszes fát a portára. Ahogy Anna olvasott, átérezhettük az 1920-as évek hangulatát és egy lánykérés érzelemgazdag pillanatát.
Ezt követően Anna zseniális módon levezényelte a paraszti használati tárgyak bemutatását, drámajáték elemeket beleszőve a foglalkozásba, próbálták kitalálni a gyerekek az egyes eszközök funkcióját. Volt szenes vasaló, mángorló, törkölő, szakajtó csak, hogy párat említsünk.

19 órától, sorrendben utolsóként, de annál nagyobb lelkesedéssel érkezett hozzánk az Előretolt Helyőrség Íróakadémia csapata, hogy sokfajta friss, kortárs mesét felolvassanak nekünk. 
A KMTG, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. 2015 óta keresi az ifjú tehetségeket és indítja el őket pályájukon neves oktatók és mentorok segítségével.
A Kárpát-medencei Tehetséggondozó első nagyszabású tehetségkutató és tehetséggondozó projektje Rejtő Jenő Előretolt Helyőrség című kultkönyvének nevét viseli, melynek költő-hőse, Troppauer Hümér öklével küzdött az irodalomért. Fontos megemlíteni azt is, hogy ezt a nevet választotta magának az 1994-ben, Kolozsváron indult mozgalom is, mely – a kisebbségi körülmények ellenére – a Kárpát-medence egyedi és egyik leghatékonyabb tehetséggondozó irodalmi műhelyévé nőtte ki magát. (Részletek: http://kmtg.hu/eloretolt-helyorseg-iroakademia/)

A hozzánk érkezett csapat tagjai:

  • Nagy Koppány Zsolt (József Attila díjas író, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatója)
  • Vöröskéry Dóra (az Előretolt Helyőrség Íróakadémia pályakezdője)
  • Erdélyi Dorina (az Előretolt Helyőrség Íróakadémia pályakezdője)
  • Bánkövi Dorottya (az Előretolt Helyőrség Íróakadémia pályakezdője)
  • Erdős István (az Előretolt Helyőrség Íróakadémia mentora)

Hallhattunk egy mesét az óriás kezű fülmorzsolókról, akik a gyermekek békés álmát garantálják, majd a gumicukor medvék különös világába csöppentünk, Zselyke és a kimondhatatlan nevű barátai következtek, ahol már nagyon vigyorogtunk és a haldokló fáraó mini-színdarabon fogtuk a hasunkat a nevetéstől, végül Erdős István mutatta be az Aprótörpe indiánokat, akikről már két kötet is megjelent a Pagony gondozásában.

Köszönjük az estét és sok sikert kívánunk az írópalántáknak és mentoraiknak, reméljük, sok szerzeményüket olvashatjuk és nemsokára könyvüket is kezükbe vehetjük.

Minden vendégnek és előadónak köszönjük, hogy eljöttek hozzánk!

kke.jpg

Áprilisi programok

Április 28. szombat 9.00-13.00 - Hangtál workshop

Otthon is használhatod a hangtálakat! 

Egészség, harmónia és fejlődés- a Hangtálak használatával otthonodban is könnyedén elérheted! 

Pedagógusként tanítványaid rohanó napjait is könnyebbé teheted, ezáltal együttműködőbb csapattá is válnak!

Szülőként már a baba várás időszakában is használhatjátok a közöttetek kialakuló legbensőségesebb kapcsolatért, jobb alvásért, betegségek elkerüléséért, vagy gyorsabb gyógyulásért! 

Jelentkezni Kovács Tündénél kell a +36 20/353 6777 telefonszámon.


Átvevő pont lettünk! - a Mit kezdjünk az akaratosságal? című könyv esetében

bor-t-.jpgMegjelent Deliága Éva gyermekpszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus-meseíró közös műve.

A pszichológus-pedagógus szerzőpáros könyve kettő az egyben: szülőknek szóló, gyakorlatias szemléletű pszichológiai útmutató és óvodás-kisiskolás gyerekeknek szánt kreatív segítő mesegyűjtemény.

Deliága Éva évtizedes pszichológusi praxisa tapasztalatai alapján állította össze azt a módszercsokrot, amelyet már több száz család tesztelt és igazolt vissza. A dackorszakon is túlnyúló, óvodás- és kisiskoláskorban megnyilvánuló akaratosság szelíd feloldására szolgáló eszköztár kialakításánál figyelembe vette, hogy az eltérő személyiségű szülőknél és gyermekeiknél szituációtól függően más-más megoldás működhet.

Lovász Hajnalka finom humorral átszőtt, kalandos meséin keresztül pedig szimbolikus módon válik átadhatóvá az akaratosság, az ellenszegülés, a konfrontatív egymásnak feszülés békés feloldásának több módja. Lehetséges mintát kapunk néhány jellegzetes probléma kezelésére, amellyel sok szülő szembesül a mindennapok során. A pedagógus szerző nagy beleérzéssel és gyöngédséggel segíti a helyzetek empatikus megoldásában az olvasó felnőttet – és a mesék kis hallgatóját.

Dac, önfejűség, akaratosság, makacskodás? A gyerek nem akar reggel elindulni az óvodába, nem akar felöltözni, még maradna a játszótéren, könyörög a boltban valamiért? 

Minden helyzetre lehet empatikus, a gyermeket partnerként kezelő módszert találni. Bővítse Ön is eszköztárát, és örvendeztesse meg gyermekeit a zokni figurancsok kalandjaival, akik kedves, vicces történeteikkel garantáltan belopják magukat a gyerekek szívébe.

Most dedikált példányokat vehet át!

Fantazmagória gyerekkönyv-kihívás

Kihívás az olvasás megszeretéséért! Belevágsz? 

A Fantazmagória Gyerekkönyv-kihívás 2018-al vállalod, hogy idén (2018-ban) elolvasol 12 darab könyvet és nyerhetsz törzsvásárlói kártyát!

A játék lényege, hogy boltunkban átveheted az alábbi listát, amellyel vállalod, hogy elolvasol kategóriánként egy könyvet. A könyvről készült képet posztold az idővonaladon a#fantazamagóriakönyvkihívás jeligével, vagy a @Fantazmagóriakönyvesbolt linkkel és a listán pipálod magadnak az adott kategóriát. Ha ajánlót is írtok a könyvről, annak külön örülünk.

A résztvevők első sorban olvasni tudó gyerekek, de a facebookon a szülők segítségére is szükség lesz.

Minden hónapban a játékosok között kisorsolunk egy, 10% kedvezményre jogosító, törzsvásárlói kártyát! (A kedvezmény online és bolti vásárlás esetén is érvényesíthető.)

kihivas.jpg

Programok tavasszal

tatayossz.jpg

 

 

 

 

 

 

Április 14. szombat 10 óra Tatay Színház - A gomba alatt

Most Vlagyimir Szutyejev A gomba alatt című meséjének bábelőadás változatát hozzák el Nektek! 

Belépőjegy ára: 1000 Ft gyerekeknek, 500 Ft kísérőknek. (Jegyek a helyszínen elővételben is kaphatók.)

Időpont: 2018. március 24. (szombat) 10 órától
Cím: Fantazmagória könyvesbolt (2040, Budaörs Szabadság út 61.)

 

Berg Judit közönségtalálkozó

kollazs.jpg

Minden korosztály számára van története a Maszat-sorozattól kezdve a Cipelő cicákon, Két kis dinón és a Tökmagokon át, Panka és Csiribí történetein is túl egészen a Rumini-sorozatig, illetve Lenge mesékig!

Most élőben is találkozhattok kedvenc írótokkal!

Berg Judit 2017. szeptember 27-én meglátogat minket és rövid beszélgetést követően dedikálja számotokra könyveit.

Minden rajongót szeretettel várunk!

Belépés ingyenes!

Cím: 2040 Budaörs Szabadság út 61.

NYÍLT ÓRÁK 2017. szeptember 11-15. között

Meghirdetett foglalkozásaink bemutató órái a szeptember 11-i héten lesznek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első, ingyenes órákra.

A heti beosztást az alábbi képen találják, további részletek a www.fantazmagoria.hu főoldalának bal menüsorjában, valalmint a www.facebook.com/fantazmagoriakonyvesbolt oldalon az Események között.

fantazmag-ria-heti-beoszt-sa-szept-page-001.jpg

VIVANDRA KIADÓ KÖNYVEI

vivandra.jpgKevesen tudják, hogy van egy budaörsi kiadó, akik olyan szép és igényes könyveket adnak ki, mint a Szívmadár (Finy Petrától), az Én Nagypapám és az Anyukamesék, valamint a Liza és Micsoda sorozat, vagy olyan mélyre ható érzelmeket dolgoznak föl, mint a Ne bánts könyv, a Szeretlek könyv vagy a Halál könyv. A kicsik számára nyújt igazi szórakozást a Pötty könyv, valamint a legújabb "interaktív" kiadvány, a Pöttyjáték.

A Vivandra kiadónak köszönhetően mostantól A kockásfülű nyúl történetei is megtalálhatóak a polcainkon, nosztalgikus érzésekkel vehetjük kezünkbe ezeket a kis kiadványokat, melyek mindegyikáben két mese található. A másik régi kedvenc Marék Veronika Öcsi és Bátyó összegyűjtött meséi, amit most saját gyerekeinkkel is megismertethetünk. Ezeket és a többi szép kiadványt megtaláljátok a Fantazmagóriában! 

POZSONYI PAGONY SAROK A FANTAZMAGÓRIÁBAN

pagony-logo.jpgA Fantazmagória Könyvesboltban a Pozsonyi Pagony kiadó valamennyi kiadványányát megtalálod. A Pozsonyi Pagony kiadóként, csakúgy, mint gyerekkönyvesboltként, a minőségi gyerekkultúra elkötelezett híve. Célja, hogy a gyerekek kezébe olyan könyvek kerüljenek, amelyek szövegileg, képileg egyaránt igényesek. Elsősorban kortárs magyar szerzőket és illusztrátorokat foglalkoztatnak, ugyanakkor igyekszenek bemutatni olyan külföldi szerzőket, illusztrátorokat is, akik Nyugat-Európában vagy Amerikában évtizedek óta ismertek és elismertek, Magyarországon azonban eddig nem jelent meg könyvük (például Eric Carle, Alona Frankel, Jill Tomlinson, Annie M. G. Schmidt). 
Könyveik korosztály tekintetében széles skálán mozognak: a legkisebbektől kezdve egészen a kisiskolás korig kínálnak olvasnivalót.
Szerzőik között tudhatják többek között Berg Juditot, Finy Petrát, Tasnádi Istvánt, Kiss Ottót, Bagossy Lászlót, Gimesi Dórát, Máté Angit, Gévai Csillát.
Illusztrátoraik, a teljesség igénye nélkül Marék Veronika, Bartos Erika, Takács Mari, Paulovkin Boglárka, Gyöngyösi Adrienn, Baranyai András, Agócs Írisz, Szegedi Katalin, Pásztohy Panka.
2007 és 2012 között minden évben Pagony-könyv nyerte el az IBBY Év Gyerekkönyve Díját (2007-Berg Judit: Rumini; 2008-Czigány Zoltán: Csoda és Kósza, 2009-Szijj Ferenc: Zöldség Anna; 2010-Bagossy László: A Sötétben Látó Tündér, 2011-Máté Angi: Volt egyszer egy; 2012-Tasnádi István: A kőmajmok háza), könyveik bekerültek az ajánlott olvasmányok közé.
A Pagony 2013-ban létrehozta a saját ifjúsági kiadóját, a Tilos az Á-t, hogy ne csak 0-12 éveseknek, hanem immár a 12 éven felüli kis- illetve nagy kamaszok kezébe is minőségi kortárs olvasmány kerülhessen.
A Pagony nevéhez fűződik az Aranyvackor független meseíró és illusztrációs pályázat létrehozása – ezzel is lehetőséget teremtve a kortárs gyerekirodalom szélesebb körű megismeréséhez. 

A Pagony célja nem más, minthogy a gyerekkönyvekhez való hozzáállás és a gyerekirodalomról való gondolkodás itthon is felnőtté váljék. Ennek megfelelően próbálják tenni a dolgukat: minőségi kortárs szövegeket minőségi illusztrációkkal kiadni, a magyar gyerekirodalom színe-javát minél többeknek megmutatni.

Forrás: Pozsonyi Pagony

A Pagony-könyvek folyamatosan bővülő kínálata az alábbi linkre kattintva érhető el:
http://fantazmagoria.hu/brands.php?brand=Pozsonyi-Pagony

 

A CSIMOTA GYEREKKÖNYVKIADÓ KÖNYVEI MEGÉRKEZTEK


A Csimota Könyvkiadó szinte teljes választéka a mai naptól megvásárolható a Fantazmagória könyvesboltban.

csimota-logo.pngA Csimota Könyvkiadó 2003-ban jött létre azzal az újító szándékkal, hogy fiatal, ám elismert szerzők műveit jelentesse meg, valamint, hogy a hagyományos irodalmi igényesség mellett felhívja a figyelmet a korai képi és vizuális nevelés fontosságára.

A kiadó megőrizve kezdeti lendületét a mai napig is a legprogresszívebb gyerekkönyvkiadónak számít a hazai piacon. Újdonságaival, koncepció könyveivel, nem csak a szakma elismerését vívta ki magának, de több kiadványuk mára már megkerülhetetlen klasszikussá vált.

A legelismertebb magyar szerzők; Tóth Krisztina, Varró Dániel, Böszörményi Gyula, Dragomán György, Lackfi János mellett kinevelt maga köré fiatal és tehetséges illusztrátorokat, akik mára már nemzetközi szinten is elismert alkotók; Kárpáti Tibor, Takács Mari, Rippl Renáta, Baranyai (b) András, Makhult Gabriella, Szulyovszky Sarolta…

Kiadványaikból nem egy jelent meg külföldi piacokon, hazai körökben pedig rangos társkiadókkal és együttesekkel dolgozott együtt; Magvető Kiadó, Egyszervolt.hu, Pozsonyi Pagony, Nemzeti Filharmonikusok, Sárik Péter Trió.

A folyamatosan bővülő kínálat az alábbi linkre kattintva érhető el:
http://fantazmagoria.hu/brands.php?brand=Csimota

 

A FANTAZMAGÓRIA MEGNYÍLT BUDAÖRS SZÍVÉBEN

A Szabadság út 61. szám alatt Fantazmagória néven kifejezetten gyerek-könyveket árusító bolt nyitott, ahol megtalálhatóak mind az új, mind a klasszikus kiadványok, a kedvenc mesék és érdekes foglalkoztatók. A bolthoz kapcsolódó helyiség különböző fejlesztő és szórakoztató gyermekfoglalkozásoknak ad otthont 2017. márciusától. Kövesd Facebook oldalunkat is, ahol folyamatosan friss információkkal szolgálunk foglalkozásainkról, az üzletünkben kapható kiadványokról és egyéb történésekről. Webáruházunkba folyamatosan töltjük fel a rendelhető kiadványokat, de emellett megtalálható valamennyi foglalkozásunk részletes leírása és a jelentkezési űrlapok is. Szeretettel várunk mindenkit a Fantazmagória birodalmában!