Betöltés alatt... Kérem várjon...

Hirlevél feliratkozás


Dráma6-8. osztályosoknak

Közzétéve: 2017. 02. 14.@ 11:38

dr-ma-fels-s-knek.jpgA fiatal korosztályt megcélzó drámapedagógia egy olyan művészetpedagógiai módszer, amely a gyerekek egészséges személyiségfejlődéséhez, a lelki egyensúly megteremtéséhez és a belső konfliktusaik feloldásához nyújt segítséget. Elsődleges célja, hogy a gyerekek a világra nyitott, kiegyensúlyozott személyiséggé váljanak, gazdagítsa a csoporttagok szabadidejének hasznos eltöltését, az empátiás-, a problémamegoldó képességük fejlődését, segítse elő az ön- és emberismeretük gazdagodását, az önálló gondolkodás fejlődését, a szociális érzékenységük kialakítását, a pontos, tiszta beszéd, illetve a jobb kifejezőképesség kialakulását, a kreativitásuk fejlesztését, oldjuk a bennük kialakult gátlásokat, feszültségeket. 

A dráma olyan csoportos játéktevékenység, amelynek során a résztvevők egy képzeletbeli (fiktív) világot építenek fel, majd ebbe a képzeletbeli világba szereplőként vonódnak be. Olyan szituációkat dolgoznak fel, játszanak el improvizációs technikákat alkalmazva, melyek őket is érintő problémahelyzetből fakadnak, pl. iskolai konfliktusok, fiú-lány barátság, konfliktusok a családban, barátok között, szülő-gyerek kapcsolat, szerelem, párválasztás, pályaválasztás, stb. Ezen tevékenységek által fejlődik a fantáziájuk, a kapcsolatteremtő-, problémamegoldó-, empátiás-, konfliktusmegoldó képességük, erősödik az önbizalmuk, sikerélményekhez jutnak.

A fiktív világon belül valós problémákkal találkoznak, s ezekből a találkozásokból valós tudásra és tapasztalatra tesznek szert. Annak ellenére azonban, hogy dráma a színház eszköztárát alkalmazza, a drámapedagógiai tevékenység a nevelés folyamatát hangsúlyozza, amelynek egyik lehetséges velejárója a résztvevők által közönség előtt bemutatott előadás.

Külön indul dráma foglalkozás a 11-14 éves (általános iskola felsős 6-8. évfolyamok) korosztálynak!
Foglalkozásvezető: Turzó-Sovák Nikolett és Hegyi Eszter
A foglalkozás időpontja: csütörtökönként 18.15-19.15 óráig
A foglalkozás időtartama: 60 perc
Létszám maximum 20 fő.

Bérletes rendszerben működik, havonta 10 000 Ft.